Σάββατο, 25 Μαΐου 2019   
  Αναζήτηση  
 Greek Lipid Forum-ISEKI_Food 4 Workshop  

Workshop title: Product development - Case studies related to innovative lipid foods

 

 

Το greek lipid forum σε συνεργασία με το ISEKI_Food 4 οργανώνουν την Τρίτη 20/5, ώρα 9:00-12:45 στο ΕΜΠ αμφιθέατρο βιβλιοθήκης, workshop με τίτλο:

Product development - Case studies related to innovative lipid foods
Το workshop πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΕΛΑΙΣ και θα εστιασθεί στην ανάπτυξη προϊόντων με χρήση νέων/καινοτόμων τεχνολογιών και συστατικών. Θα παρουσιασθούν διάφορα παραδείγματα λιπαρών τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση  σε προϊόντα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, καθώς και τα βιοδραστικά συστατικά. Επίσης θα συζητηθεί η ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων και τα απαραίτητα εργαλεία για την πρόρρηση της διατηρησιμότητάς τους.
Το πλήρες πρόγραμμα επισυνάπτεται καθώς και η φόρμα συμμετοχής. 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 

 

VENUE: Multimedia Amphitheatre, Library building, National Technical University of Athens (NTUA) Campus

Programme

 

 

9:00-9:20

Registration and welcome

9:20-9:50

Nano food: Nano/micro –emulsions as food delivery systems

 

Vassiliki Papadimitriou and Aris Xenakis, National Hellenic Research Foundation

9:50-10:10

Effect of olive oil on colloidal properties and stability of food emulsions

 

Carla Di Mattia and Paola Pittia, Università degli Studi di Teramo

10:10-10:30

Microencapsulation for stabilization of oils rich in (poly)unsaturated fatty acids

 

Stephan Drusch, Berlin University of Technology

 

 

10:30-11:00

Coffee brake

 

 

11:00-11:20

New products based on olive oil - Snack pack olives (edible coatings and MAP in olive preservation)

 

Vasiliki Polychniatou, National Technical University of Athens, Thanasis Kerasiotis Gaea Products S.A. and Constantina Tzia, National Technical University of Athens

11:20-11:40

Food grade approaches in functional lipid production

 

Fanny Mantzouridou and Maria Tsimidou,  Aristotle University of Thessaloniki

11:40-12:00

Oil bodies and their potential applications in food systems

 

Costas Nikiforidis and Vassilis Kiosseoglou, Aristotle University of Thessaloniki

12:00-12:20

Food product shelf life testing, modelling and prediction based on non microbial quality indices

 

Petros Taoukis, Theophania Tsironi and George Katsaros, National Technical University of Athens

 

 

11:20-12:45

Discussion

   
  

 Χορηγοί  
   
  

 Αρχεία προς λήψη  
 ΤίτλοςΜέγεθος 
Workshop Program15,99 KBΛήψη
Registration Form35,00 KBΛήψη
Venue Directions147,40 KBΛήψη
Workshop Abstracts69,02 KBΛήψη