Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017   
  Αναζήτηση  
 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο "ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ"  

6ο  Πανελλήνιο Επιστημονικό συνέδριο

«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ»

 

 

Αθήνα 11 και 12 Ιουνίου 2015

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

 

Το 6ο  Πανελλήνιο Συνέδριο με γενικό τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ» έχει στόχο να αναδείξει

 

  • τη σημασία των λιπαρών και ιδιαίτερα του ελαιολάδου στη διατροφή

  • την εξέλιξη της τεχνολογίας για παραγωγή ασφαλών λιπαρών προϊόντων, άριστης ποιότητας και βελτιωμένης θρεπτικής αξίας

  • την ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής προϊόντων/αξιοποίησης αποβλήτων φιλικών προς το περιβάλλον

  • τη συμβολή της βιοτεχνολογίας στην ανάπτυξη του κλάδου

  • τα αποτελέσματα και επιτεύγματα της έρευνας των Ελλήνων επιστημόνων

  • την καινοτομία και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των λιπαρών

 

Ευρύτερος στόχος του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Λιπιδίων

 

Eπιστημονικά Αντικείμενα του Συνεδρίου

Αιθέρια έλαια

Αναλυτικές τεχνικές

Αξιοποίηση παραπροϊόντων

Ασφάλεια και ποιότητα

Ελαιόλαδο

Εξελίξεις στις τεχνολογίες λιπαρών

Εφαρμογές βιοτεχνολογίας

Λειτουργικά συστατικά

Λίπη, έλαια και διατροφή

Μεταβολισμός και βιολογική δράση Λιπιδίων

Μη εδώδιμες εφαρμογές

Οξείδωση λιπαρών-Αντιοξειδωτικά

 

Πρόσκληση για υποβολή εργασιών

Με την παρούσα ανακοίνωση προσκαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο με προφορική παρουσίαση ή πόστερ να υποβάλλουν περίληψη (μέχρι 250 λέξεις στα Αγγλικά) συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής και στέλνοντάς τη στη διεύθυνση info@greeklipidforum.gr

 

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή περιλήψεων: 24η  Απριλίου 2015.

 

Χορηγοί

  

 

 

Χορηγός Επικοινωνίας

 

   
  

 Οργανωτική Επιτροπή  

Μ. Ζουμπανιώτη, Ινστ. Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας, ΕΙΕ

 Ν. Καλογερόπουλος, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Παν.Α.

 Α. Νάσκα, Εργ.Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχ. ΕΚΠΑ

 Α. Ξενάκης, Ινστ. Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας, ΕΙΕ

 Σ. Παπανικολάου, Εργ. Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Π.Α.

 X. Προεστός Εργ. Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ

 Χ. Σταμάτης, Τμ. Βιολ.Εφαρμογών & Τεχνολογιών. Π.Ι.

 Μ. Τσιμίδου, Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας ΑΠΘ

 Δ. Τσιμογιάννης, Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων ΕΜΠ

   
  

 Επιστημονική Επιτροπή  

Γ. Αγγελής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Σ.Αντωνοπούλου, Τμ. Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Παν.

N. Γαλανοπούλου, Εργαστήριο Βιοχημείας, Τμήμα Χημείας, ΕΚΠΑ

Δ. Γερασόπουλος, Τομ. Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχ. Γεωπονίας, ΑΠΘ

Κ. Γρηγοράκης, Ινστιτούτο Υδατοκαλλιεργειών, ΕΛΚΕΘΕ

Π. Καλαϊντζής, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Ν. Καλογεράκης, Πολυτεχνείο Κρήτης

Β. Κιοσέογλου, Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ

A. Κουτίνας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Π.Α.

Μ. Κροκίδα, Εργ. Σχεδιασμού & Ανάλυσης Διεργασιών, Σχ. Χημ. Μηχανικών, ΕΜΠ

Π. Λάγιου, Εργ. Υγιεινής, Επιδημ.& Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχ. ΕΚΠΑ και Π. Harvard

Σ. Λαλάς, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, AΤΕΙ Λάρισας

Λ. Λεοντιάδης, Eργ. Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Β. Παπώτη, Τμ. Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Perrrotis College, Θεσσαλονίκη

Μ. Τασιούλα, Eργ. Βιομηχανικής Xημείας και Xημείας Τροφίμων, Παν. Ιωαννίνων

Χ. Ριτζούλης, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Β. Σινάνογλου, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων,AΤΕΙ Αθήνας

Λ. Σκαλτσούνης, Φαρμακευτική Σχολή, ΕΚΠΑ

Β. Τζαμτζής, Γενικό Χημείο του Κράτους

Ν. Τζιά, Εργ. Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημ.Μηχ. ΕΜΠ

Α.Τριχοπούλου, Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας

 
   
  

 Αρχεία προς λήψη  
   
  

 Εργασίες Συνεδρίου