Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022   
  Αναζήτηση  
 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο "ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ"  

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Greek Lipid Forum

"ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ"

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και παράλληλα με το

18th EuroFedLipid Congress and Expo

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Greek LipidForum «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ» που θα διεξαχθεί διαδικτυακά τον Οκτώβριο του 2021 παράλληλα με το 18thEuroFedLipidCongress and Expo.

Το συνέδριο έχει ως ευρύτερο στόχο την  ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Λιπιδίων και προέρχονται από την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική κοινότητα καθώς και από τη Βιομηχανία Τροφίμων.

Με την παρούσα ανακοίνωση προσκαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο με προφορική ή αναρτημένη ανακοίνωση να υποβάλλουν περίληψη (μέχρι 350 λέξεις στα Αγγλικά) συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής και στέλνοντάς τη στη διεύθυνση info@greeklipidforum.gr

 

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο με γενικό τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ» έχει στόχο να αναδείξει

  • τη σημασία των λιπαρών και ιδιαίτερα του ελαιολάδου στη διατροφή
  • την εξέλιξη της τεχνολογίας για παραγωγή ασφαλών λιπαρών προϊόντων, άριστης ποιότητας και βελτιωμένης διατροφικής αξίας και την αξιοποίηση των σχετικών παραπροϊόντων
  • τη συμβολή της βιοτεχνολογίας στην ανάπτυξη του κλάδου
  • τα αποτελέσματα και επιτεύγματα της έρευνας των Ελλήνων επιστημόνων
  • την καινοτομία και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των λιπαρών

Ευρύτερος στόχος του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Λιπιδίων.

 


Eπιστημονικά Αντικείμενα του Συνεδρίου

 

Λίπη, έλαια και διατροφή

Λειτουργικά συστατικά

Ασφάλεια και ποιότητα

Ελιά και Ελαιόλαδο

Εφαρμογές βιοτεχνολογίας Αξιοποίηση παραπροϊόντων και αποβλήτων

Αναλυτικές τεχνικές

Οξείδωση λιπαρών-Αντιοξειδωτικά Μεταβολισμός  - βιολογική δράση

Εξελίξεις στις τεχνολογίες λιπαρών

Αιθέρια και φαρμακευτικά έλαια

Μη εδώδιμες εφαρμογές

 

 

Καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή περιλήψεων:

Προφορικές Ανακοινώσεις: 30 Ιουνίου 2021

Αναρτημένες Ανακοινώσεις: 1 Σεπτεμβρίου 2021

 

   
  

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  

Δρ Δέσποινα Γεωργίου, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Δρ. Μαρία Ζουμπανιώτη, Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Δρ Παναγιώτης Καλαϊτζής, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Αν. Καθ. Ελένη Καλογιάννη, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Αν. Καθ. Φανή Μαντζουρίδου, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ

Καθ. Ανδρονίκη Νάσκα, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

Δρ. Αριστοτέλης Ξενάκης, Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Καθ. Σεραφείμ Παπανικολάου, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ Δημήτριος Τσιμογιάννης, Σχολή Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

   
  

 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  

Γ. Αγγελής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Τ. Αδαμίδης, Perrotis College

Σ. Αντωνοπούλου, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Χ. Γαρδέλη, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, ΓΠΑ

Π. Διαμαντοπούλου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Π. Ζουμπουλάκης, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Παν/μιο Δ. Αττικής

Ν. Θωμαΐδης, Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, Τμήμα Χημείας, ΕΚΠΑ

Γ. Καλαντζάκης, Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Ν. Καλογερόπουλος, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Α. Κουτίνας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, ΓΠΑ

Τ. C. Kyriakides, Yale Center for Analytical Sciences, Department of Biostatistics, Yale School of Public Health

Α. Λίτινας, Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης, Ελίν Verd A.E.

Δ. Μακρής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Γ. Μουρτζίνος, Τομέας Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχ. Γεωπονίας, ΑΠΘ

Ζ. Μούσια, Διεύθυνση Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής, ΕΦΕΤ

Σ. Μπεζεργιάννη, Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, EKETA

Β. Μπενέτου, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

Ν. Νενάδης, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ

Χ. Προεστός, Τμήμα Χημείας, ΕΚΠΑ

Π. Σαμαράς, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Δ. Σαρρής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Παν/μιο Αιγαίου

Φ. Σούσαλης, Γενικός Διευθυντής, TERRA CRETA ΑΒΕΕ

Χ. Σταμάτης, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Π. Ταούκης, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ

Ν. Τζιά, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ

Α. Τριχοπούλου, Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας

Μ. Τσιμίδου, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ

Δ. Τσίπη, Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, Γενικό Χημείο του Κράτους

Μ. Χαλαμπαλάκη, Φαρμακευτική Σχολή, ΕΚΠΑ

Ε. Ψυλλάκη, Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης

   
  

 Αρχεία προς λήψη  
 ΤίτλοςΗμ/νία τροποποίησηςΜέγεθος 
Φόρμα συμμετοχής8/6/202163,00 KBΛήψη
Abstract Template8/6/202131,50 KBΛήψη